top of page
IMG_0722.jpg

Tarhurin testi

- itsetutkiskelua sadepäivän ratoksi


Tarhurin testi: Services
IMG_7607.jpg

Piällysmiehen odottelija

Voiko petunian kanssa kasvattaa pelakuita samassa laatikossa ja mitä, jos ruoho jää leikkaamatta? Minkä värinen pitää puutarhapöydän olla tänä vuonna? Kuka vapauttaisi nämä ihmisparat tekemään omalla pihalla tai parvekkeella ja kasvien kanssa oman mielensä mukaan. Ja että television stailausohjelmista ei kannata ottaa oppia. On eri asia kysyä neuvoa kuin olla toisten mahdollisten arvioiden maalitauluna.

IMG_9875.jpg

Aina-alkaja

Aina-alkajaa ei voi kuin ihailla ja hänen tarmokkuuttaan kadehtia. Pimeimpänäkin vuodenaikana hän suuntaa tarmonsa kaikenlaisten siementen ja kasvinäkyjen parissa. Oli paikka sitten kuinka pieni tahansa - yleensä heillä ei ole muuta kuin parveke -  se ei ole ongelma. Hyllyt täyttyvät terraarioista ja jääkaapissa on tietysti lähinnä siemeniä kylmäkäsittelyssä. Hän näkee vaivaa saadakseen kaktukset viihtymään pienissä lasipulloissa, ja on usein viitseliäs miniatyyrimaailmojen rakentaja. 


Millainen tarhuri olet? Nimittäin meitä riittää joka kottikärryyn, ja osa saattaa jäädä vielä lehtikasan luo haahuilemaan.

Tai sitten voikin tunnistaa itsessään ripauksen kaikkia näitä tapauksia!

12.jpg
tools2.jpg
_MG_7135.jpg

Parhaimmillaan pihalla

Ei haittaa, vaikka rapistuu, kunhan puutarha kukoistaa. Lähipiiri on jo luovuttamaan päin, kun kasvikunnan kutsu on kuultu. Ja puutarhurilla on toiveena: kun puutarhuri on valmis, puutarha valtaa talon. (Se on kyllä jo hyvässä vauhdissa.)
Kun maa on roudassa, olo on vaikeaa. Siihen auttavat vain puutarha-alan kirjat ja nojatuolimatkat. Hulluimmat ja ei-pelastettavissa olevat hakeutuvat raatamaan puutarhaan lauhkeammille vyöhykkeille.

Välinemaanikko

Heitäkin on, jotka keräävät ja rakastavat enemmän työkaluja kuin kasveja. Heiltä löytyy kolmisenkymmentä erilaista lapiota tai kuokkaa, eikä niitä kaikkia ehdi käyttää. Oman kokemukseni mukaan he ovat usein miespuolisia tapauksia. Avantikin on ostettu kaikkine lisäosineen, mutta härvelillä ajetaan lähinnä ympyrää.

Tarhasopuli

Tarhasopuli on oikeastaan aika kadehtittava tapaus. Hän sivuuttaa tarhan tekemisen niin, että käy vain valmiissa, toinen toistaan hienoimmissa puutarhoissa. Ja se on aivan yhtä hyvä syy rakastaa kauniita paikkoja kuin se, että raataa sellaisen eteen itse. Tarhasopuli kerää kermat päältä, ja Monty Donin tv-sarja maailman 80 kauneimmasta puutarhasta on jo puolessa välissä.


Tarhurin testi: Services

Onneksi olkoon!

Kaikki tarhurit ovat tarpeellisia!

tools2.jpg
_MG_1533_1024 2.jpg
_MG_7214.jpg
_MG_5725_1024.jpg
_MG_5886_1024 2.jpg
Tarhurin testi: Welcome

Onneksi olkoon!

Kaikki tarhurit ovat tarpeellisia!

1F0A6851.jpg
Tarhurin testi: Welcome
1F0A6335.jpg

Mikäpä tässä

”Lapio, kuokka ja harava ovat niin erilaisia työkapistuksia, että vain vuorottelemalla niiden jaossa potilaat eivät tylsisty. He suorastaan kisailevat, kuka minkäkin saa. Minä olen nähnyt seinähullun hymisevän papupellossa, eikä hänestä ole enää ollut harmia. Talvisin saavat sitten askaroida tallissa tahi levätä vain." Tohtori Sandstöm, 1892.

Tarhurin testi: About
fullsizeoutput_1887.jpeg

Tutustu tuotantooni:

"

Tarhurin testi: About
bottom of page