top of page

Kontallaan

Updated: Mar 9, 2021

Maaliskuu on alkanut! Ja se alkoi aika oudosti, sillä sain puhelimeeni horoskooppimainoksen. "Mikset kokeilisi jotain aivan uutta? Kun mielesi on avoin, vedät puoleesi positiivisia tapahtumaketjuja." Jos maksaisin 9,90 kuukausimaksun, saisin yhtä yksiselitteisen ohjeen joka päivä. Kyllä hassaan nekin rahat siemeniin, jos eivät tuon tuoreempia vinkkejä osaa lähettää!

Oli kyllä usko loppua välillä, kun 25725 päivää kestänyt pimeys ei ottanut loppuakseen. Toissayönä kapusin sitten kuutomahiihdolle ja kiljuin riemusta, onneksi siellä ei ollut muita. Jäiset ladut pitivät huolta siitä, että luisto-ongelmia ei ollut. Kaksi kertaa pyllähdinkin, kun puun oksia ja käpyjä osui tielle. Energiaa tuli niin, että paukutin linnunpönttöjä aamuun asti.


* * *


Sain sääraportin Hollannista, ja sinne iskenyt sai kanavat jäätymään. Lämpöaalto keikautti lukemat, ja viime viikolla siellä kukkivat jo monet sipulikukat. Kateus iski. Ihan nopsaan ei meillä päästä talvesta eroon, vaikka plussan puolella on oltu viikon päivät. Viime syksynä tuli koronan säikäyttämänä istutetuksi ennätysmäärät kukkasipuleita ja kaikkia muita suurin piirtein piilotin, mutta kammoamani liikennevalokukkaset eli keltaiset ja punaiset tulppaanit jätin hankkimatta. (Ne jäävät muiltakin ostamatta.) Koska luonto yllättää, en ajattele mitään sen suurempaa väri-ideaa, kunhan vain heilutan istutuslapiota. Ja vaikka peltomyyrät olisivat herkutelleet sipuleilla, niin kyllä sieltä pitäisi jotain nousta. Jokin raja niilläkin lienee.


Kovasti ovat aikeissa järjestää Türin kukkamarkkinat, jos sähköpostiin tipahtelevia matkafirmoja mainoksia on uskominen. Tilanne on Virossa vielä sen verran synkkä, että hiukan epäilen tapahtuman järjestämistä. (Kaikki keväiset alan tapahtumat on muualla peruttu.) Enemmän kuin mieluusti lähtisin puutarhareissulle mihin tahansa, jos se vain turvalliseksi todetaan. Chelsean messut on siirretty syyskuulle (21-26).
Avoimet puutarhat pidetään kesäkuun 6. päivä. Kuinka moni mahtaa avata porttinsa, ei ole vielä tiedossa. Itse olen kahden vaiheilla, kun tekisi mieli kiertää välillä muiden tarhoissa. Korona säikäytti viime vuonna sen verran, että viime kesänä en edes harkinnut avaamista kuten ei voi kovin moni muukaan tällä alueella.

Ruusunorsukierto (Argyreia nervosa) iti aika nopsaan, ja se on kukkansa puolesta samanlainen kuin kuvan tutumpi kiertokasvi, paitsi että kukka on pinkki. Koska siemeniä tuli tilatuksi vahingossa liikaa eli kymmenen sijaan sata, näitä sitten jakelen pitkin kevättä.


Sitten kirja-asiaa. Uusi puutarhakirjani Vapaammin versoo ilmestyy kohta puolin, ja sitä voi tilata ennakkoon täältä hintaan 22 € (sis. postikulut.) Muistathan, että Posti tarvitsee myös puh.numeron. Kirjan mukana saa siemenyllärin, kuinkas muuten.


121 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page