top of page

Komentajan merkki

Ei tullut komentajan merkkiä tänä vuonna, ei. Jotain arvonimeä tässä odottelin, myönnän, ja minulle kelpaisi joku seuraavista:

- Kaunovärjäämön haravoija

- Kitkijäneuvos

- Koulija

Ei ole kukkasuutarissa kyllä mitään vikaa, tyydyn, siihen.
Talvipäivänseisaus on 22.12 (klo 4.19 pisimmillään), ja siihen on tällä hetkellä 228 h ja 52. Ja sitten 25.12 päivä on jo kaksi minuuttia pitempi. Pimeys on koko tämän vuosikymmenen osalta kellistetty. Hei hei, 2010-luku. Vietin sen puutarhassa aika tarkkaan, kuten myös myös sitä edellisen. 20 vuoden aikana harmittaa lähinnä se, etten ole ehtinyt olla puutarhassa tai -tarhoissa enempää. Jää petrattavaa uudelle vuosikymmenelle.


Näytölläni juoksee laskuri, joka kertoo päivän pituuden eri vaiheet. (Ja kyllä sen näkee myös kännykästä.) Kellonaika ei juuri merkitse mitään, mutta nämä hupenevat... minuutit... ja sekunnit, kun päivä alkaa pikku hiljaa pidetä. Kärsimyskukkasten voi alkaa odottaa virkoavan helmikuussa.Tunkeuden olemaan juhlatuulella Loppiaiseen saakka. (Töiden ohessa.) Jos saan suklaasta rasvamaksan, en jaksa enää välittää. Pimeä ilta, siemeninventaario tekeillä ja BBC:n radio-ohjelmia arkistosta - ei ole tuota puuhaa hauskempaa kuin hiihtäminen ja eräs toinen asia, jonka saatte itse arvata. (Se ei golfaaminen.)


Kaksi viikkoa jouluun siis, ja lunta ei ole käytännössä lainkaan. Muutama hassu laikku siellä täällä. Joulupöytään saa ainakin timjamia ja maa-artisokkaa puutarhasta, rikkaruohoista tekisin mieluusti peston. (Naurakaa vain!) Pimeä ei ole lannistanut, ja kestän mitä tahansa pilkkaa, sen lisäksi että en saanut komentajan merkkiä!Kova olen silti komentelemaan, ja huomenna siitä pääsee osalliseksi Teoksen graafikko Jenni, jonka kanssa käymme kevään kirjan visuaalista ilmettä läpi. Kirjan maistiaisia luvassa pian. Tai kyllä se on niin, että Jenni saa komentaa minua, koska hänen ammattitaitonsa takana on kirjan visuaalinen ilme, ja ilman kustannusvirkailijaani (M) olisin totaalisen hukassa. Salaisuushan on, etten osaa kirjoittaa juuri lainkaan.


Siitä huolimatta jouluksi tarjoan joulutarinan 23.12.

93 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page