top of page

Iso-Hiisi avautuu


Arvoisat blogin lukijat. Minä, Isohiisi ja kotitonttu, joudun tekemään päivityksen emäntäni MM:n puolesta. Hän makaa nyt toista päivää taju kankaalla aitan takana. Toki hän on makuupussissa ja sateelta suojassa, ja nesteytämme häntä tasaisin väliajoin. Vaan huonosti ovat asiat: kesää kaipaa, ressukka.


Pahoittelen blogin kuvaa. Se on veistetty 1856, eikä meillä ollut kameroita. (Serkkupoika veisti.) Kun tuonne Tonttujen Tinderiin pitää ladata kuva, niin joillekin saattaa olla esteenä. Ikä on vain numero! (Ja rehtiä, kypsä, pientä lattajalkaa etsin, en sen kummempaa.)

Emännän (tai mikä vihertumppu tämä nyt lienee) hosupäivät kestivät maaliskuusta eteenpäin. Syksyyn asti yhtä mielenvikaista kouhottamista. Ja nyt vielä syyskuussa ennen tätä kohtausta oli muka istutettava vaahteran taimet ja oikeastaan kaikki ruukussa riutuvat kasvit, uusi valkosipuli- ja liljasukupolvi piilotettava multiin, saatava keväällä kukkivat kukkasipulit penkkeihin, muistettava ottaa talteen siemenet siitä ja tuosta, haettava hevonlantaa, soraa ja kivituhkaa, kylvettävä kylmäkäsittelyä vaativat siemenet - ja sitä rataa.


Koska olen tonttu, niin pyydän apua ihmisiltä. Nimittäin miten voidaan kesää kaipaava ja vähenevän valon takia horrokseen lipsunut puutarhuri holhoukseen? Onko meidän haettava edunvalvoja? Olen yksi kolmesta tontusta, ainoa joka osaa kirjoittaa, ja ikäkin jo painaa. Täytän 26.10. 274 vuotta, eikä tässä enää jokaisesta helokista tai edes hulluruohosta jaksa vauhkoontua.


Ehkä joku voisi vielä kertoa, miten saan yhteyden ympäristöviranomamisiin. (Tonttuna minulla ei pankkitunnuksia eikä edes sosiaaliturvatunnusta.) Pitäisi ilmoittaa viranomaisille, että on emäntä kolkkasi kontiaisen kuolon porteille eli sai maamyyrän hengiltä - lapiolla. Toinen kerta vuoden aikana! Ja koska mahdollisen tuomion tullessa voimaan se yhden kontiaisen hinta on 17 euroa sakkoa, niin tiedämme taas mennä keräämään pulloja siltä varalta---

Onneksi saimme Teddy Bear -auringonkukat myydyksi 50 senttiä kappale. Pihaan ilmaantui nuohooja, joka halusi ostaa ne tyttärensä häihin. Alan uskoa johdatukseen vai johdinautojako ne ovat.

Rikkaruohoja nuohooja ei kuitenkaan ottanut mukaansa. Mutta jos meiltä vaihteeksi katkaistaan sähköt, niin rikkaruohojen saa hakea kaikkina vuodenaikoina.


Myymme myös emännän kirjoja ja kiikutamme postiinkin. Kolme kirjaa (puutarhatrilogia) saa nyt 50 eurolla - ja postitus siis sisältyy hintaan. (Tilaa tästä.) Eihän tässä muuta, mutta myyrän tapon lisäksi kuluja saattaapi tulla lisää eli ehkä kärräämme emännän johokin vihertumppujen talvihorroshoitolaan, jos maa jäätyy pian.


Ystävällisin terveisin ja raskain mieli tämän kertoi

Isohiisi

Uuninpanko

MörönperäP.S. Tämmöisen rakentelimme tonttujen kanssa. On nimeltään suikinkutsu (japania. Veden tippuessa kuuluu mielenkiintoisia ääniä.

96 views0 comments

Recent Posts

See All

Kommentare


bottom of page