KUKKANUOTTASILLA (Teos 2018)

KUKKANUOTTASILLA (Teos 2018)

 

Kukkanuottasilla-kirjan kansiteksti:

”Kylväessään muutamaa tuhatta kesäkukkaa sitä on ehkä suuruudenhullu, mutta jos sen vastakohta on pienuudenhulluus, niin tässä kohtaa ei ole vaikea tehdä valintaa.”

Mistä ihmeestä puutarhuri saa kunnon multaa? Miten viihtyvät tomaatit junavaunun katolla? Milloin myymälävartijalle pääsee esittelemään tulppaanilajikkeita? Kannattaisiko idänunikko risteyttää villapajun kanssa? Mitä iloa puutarhahistoriasta on presidentille? Pitäisikö hepokatit syödä? Ja mikä voi estää ihmistä vierailemasta Puuma-Annien puutarhassa -- ei kai ilmastonmuutos?

Kukkanuottasilla on räväkkyydessään ja runollisuudessaan parasta mahdollista kirjallisuutta puutarhanhoidon ankarasta arjesta ja villeistä visioista.

Sen huumori hykerryttää ja sen viisaus koskettaa. Sen tarinat vievät mukanaan. Kukkanuottasilla avaa portit niin kotipihoihin kuin kaukaisempiinkin kasvitarhoihin.

Mari Mörö on monipuolinen kirjailija ja intohimoinen puutarhaharrastaja. Hänet tunnetaan mm. Runeberg-palkitusta romaanistaan Kiltin yön lahjat sekä puutarha-aiheisista kirjoistaan, kolumneistaan ja pakinoistaan. Hänellä on myös pitkä kokemus radioteatterityöstä sekä luovan kirjoittamisen opettamisesta. Omaa puutarhaansa Mari Mörö on rakentanut jo kahdenkymmenen vuoden ajan. Hänen uuttera ja peloton löytöretkensä kasvien maailmassa on koulinut hänestä paitsi osaavan tarhurin, myös suomalaisen puutarhakirjoittamisen persoonallisen mestarin.

 

 * * * 

 

Kirjasta kirjoitettua:

 

"Mari Mörö kuvailee puutarhahoitoon hurahtaneen arkea aidon lämpöisesti, terävällä huumorilla, itseironiseen tyyliin."

"Kirja on vapauttava lukukokemus kaikille, jotka ajoittain havaitsevat oman puutarhaharrastuksen riistäytyvän käsistä. Teos sopii hyvin myös niille, jotka jakavat arkensa kyseisten kukkasuutarien kanssa."

Kotipuutarhalehti 6/2018

* * * 

"Mari Mörö siirtää lauseiksi ja tarinoiksi kaikki ne ihanat puutarha-asiat, joita me muut pohdimme mielessämme ja kenties jaamme keskenämme. Kirjaa lukiessa voi käydä niin, ettei sitä yhden tai kahdenkaan pakinan jälkeen malta laittaa yöpöydälle ryhtyäkseen nukkumaan. Pakko lukea eteenpäin. Niin kävi minulle, mutta ainahan voi nukkua seuraavana yönä. Tai sitä seuraavana."

Rikkaruohoelämää-blogi

* * *

"Ihailen suuresti Mörön taitoa kirjoittaa hyvin pienistäkin arjen tapahtumista niin mielenkiintoisesti ja mukaansatempaavasti. Kielellinen leikittely on nerokasta ja teksti vie mukanaan. Kirja jakautuu kolmeen osaan. Kahdessa ensimmäisessä osassa tarinat kulkevat intohimoisen viherturaajan elämänmenossa. Aihepiirit kulkevat laidasta laitaan erikoisesta multareseptistä ja pihan energiavirtauksia mittaavan rouvan vierailusta aina suunnitelmiin vihertumppujen vanhainkodista. Kolmas osa vie lukijan vaikuttaville puutarhamatkoille. Erityisesti Vancouverinsaarella tehdyt vierailut eri puutarhoihin mielenkiintoisine tarinoineen nostattivat heti matkakuumeen. "

Inkaliljalove-blogi

KUKKASUUTARIN SIELU

KUKKASUUTARIN SIELU

Kukkasuutarin sielu on puutarhakirja sen varsinaisessa merkityksessä. Teos avaa portit Mikkelissä sijaitsevaan Mörönperän monipuoliseen ja laajaan puutarhaan. Kukkasuutarin sielu on lastattu kuvilla ja tarinoilla. Kasvien lisäksi rehottaa huumori - tekijä kun ei sille mitään voi. 

Kirja on tarkoitettu kaikille puutarhajuttujen viihtyville. Sitä on ravittu toivolla ja tekemisen ilolla. Kukkasuutari sielu on tekijän kuvittama. 


"Kirjoitan työkseni ja ajattelen elääkseni. Puutarhan paikka on niiden välissä." 

Blogin arkistosta löytyy näyteluku: Kuka kukimmassa onkaan.

Toinen näyteluku Kukkasuutarin sielu aukeamittain valmiista taitosta: 1. aukeama2. aukeama3. aukeama.

Hinta: 18 € (+ toimituskulut)

Kirjaa voi tilata Ota yhteyttä -lomakkeella (sivun oikeassa alakulmassa).

Postilähetyksen mukana siemenyllätys. 

Kirjakaupoista saa myös, mutta ilman siemeniä!

 

PARATIISI (Minerva 2011)

PARATIISI (Minerva 2011)

Runoja elämän ja puutarhan kauneudesta.

Mistä ihminen löytää onnen, elämän tarkoituksen, sen oman paratiisinsa, jossa on hyvä olla? Sen voi löytää hiljaisuudesta, taskusta illalla löytyneestä höyhenestä, metsästä puun juurelta, satakielen laulusta, rakkaudesta toiseen ihmiseen. Hengenmies huitoo kädellään ja viittaa tuonpuoleiseen, kalastaja on onnellisimmillaan, kun verkot veneessä ovat täynnä kaloja. Kissa? Hiirien talossa, uuninpankolla. Minä? Kuten Mörö: kuuntelen perhosia, jotka ovat menossa kedolle.

Mari Mörön lyhkäiset runot panevat mielen hiljaiseksi, odottavaksi, ne rauhoittavat sielun ja ruumiin. Aluksi niitä on hieman vaikea ymmärtää. Mutta eikö runo avaudu jokaiselle elämäntilanteesta ja mielentilasta riippuen vähän eri tavalla? Ehkä uskaltaisin tulkita niitä myös hienovaraisen eroottisiksikin, ehkä. Petri Volasen utuiset valokuvat taas kuljettavat täältä pakkasen ja pyryn keskeltä kesään ja syksyyn, suomaisemiin. Sieltä löytää herkullisen, kullankeltaisen hillan, utuisen kesäaamun, tuulessa lepattavan, hieman repeytyneen hämähäkinseitin, hennosti lepattavan perhosen sinisiiven.

– Ritva Saario, Lapin Kansa

Anna Paratiisi lahjaksi ystävälle, joka on paratiisin arvoinen!

Hinta: 10 € (+ toimituskulut 3 €). Mukana siemenyllätys!

Kirjaa voi tilata suoraan tekijältä sähköpostitse osoitteesta mari.moro(at)marimoro.fi tai Ota yhteyttä -lomakkeella (sivun oikeassa alakulmassa).

 

PARHAAT PÄIVÄNI PIHALLA (Kirjapaja 2008)

PARHAAT PÄIVÄNI PIHALLA (Kirjapaja 2008)

Garden writing eli pakinoita puutarhasta.

Mullalta tuoksuva osaaminen, tekemisen ilo, kirjoittamisen lahja ja huumori kuuluvat Mari Mörön tavaramerkkeihin. Jos Suomessa osaa yhdistää nämä, ei kilpailijoita paljon ole. Ei ihme, että lukijat ovat lääpällään.

– Eeva Laitinen, Martta ja lukija itäisestä Suomesta

PAINOS LOPPUUNMYYTY!

HELOKKI JA HIIRENVIRNA (Kirjapaja 2008)

HELOKKI JA HIIRENVIRNA (Kirjapaja 2008)

Runoja isoille ja pienille viherpeukaloille. Iloisia loruja kaikille, jotka ymmärtävät kauneuden päälle.

Hyväntuulisia ja juurevia tekstejä ei koskaan ole liikaa.

Kuvitus: Marjo Nygård

PAINOS LOPPUUNMYYTY

Hinta: 8 € (+ toimituskulut 3 €)

Kirjaa voi tilata suoraan tekijältä sähköpostitse osoitteesta mari.moro(at)marimoro.fi tai Ota yhteyttä -lomakkeella (sivun oikeassa alakulmassa).

VAPAASTI VERSOO (Kirjapaja 2010)

VAPAASTI VERSOO (Kirjapaja 2010)

Garden writing eli pakinoita puutarhasta.

Tekijä jatkaa linjalla, jonka lukijat ovat oppineet tunnistamaan. Kokeilut jatkuvat, kasvivalikoima laajenee – ja viherhulluus saavuttaa mittasuhteet, jotka vuotuiset 1300 työtuntia vuodesta tuovat mukanaan.

Nina L., bloggaaja

In English: Garden graft A chapter from Vapaasti versoo. Rönsyjä puutarhasta.

MELKEIN KAIKKI ITÄÄ (Kirjapaja 2006, pokkari 2009)

MELKEIN KAIKKI ITÄÄ (Kirjapaja 2006, pokkari 2009)

Garden writing eli pakinoita puutarhasta.

Kolumninomaisista teksteistä koostuva kirja alkaa talvisesta kompostista ja päätyy joulukuusimietelmiin. Väliin mahtuu kokonainen sarja pieniä helmiä, vai pitäisikö sanoa kukkia. Tekstit ovat itsenäisiä kokonaisuuksia, joissa on sekä käytännön puutarha-tietoa että puutarhan hoidon ja kasvien kasvatuksen filosofiaa. Kaikessa on mukana kokeneen kasvattajan maanläheistä realismia. Samalla kirjoittaja kuitenkin avaa näkymiä myös fengshuihin ja peribrittiläiseen vanhaan puutarhakulttuuriin. (...) Kirjan opetuksiin uskova välttää monta aloittelevan viherturaajan virhettä. Eikä puutarha ole koskaan valmis, siinä riittää puuhaa ja iloa loputtomiin.

– Sirkka-Liisa Lehtinen, Turun Sanomat

Hinta: 10 € (+ toimituskulut 4 €). Mukana siemenyllätys!

Kirjaa voi tilata suoraan tekijältä sähköpostitse osoitteesta mari.moro(at)marimoro.fi tai Ota yhteyttä -lomakkeella (sivun oikeassa alakulmassa).

PARHAAT PÄIVÄMME KULUVAT PIHALLA

Kirjoitan puutarhanhoidosta ja sen ylenpalttisuudesta. Jos mielit antautua kasvun ihmeille ja kipinöinnille, olet oikeilla sivuilla. Toinen sivustoni (www.marimoro.fi) keskittyy kirjailijan töihin ja kirjoihin. Jos olet kiinnostanut luovan kirjoittamisen verkkokurssista tai arvostelupalvelu, piipahda siellä.

Kirjatilaukset voi tehdä Puutarhakirjat-sivulla.

Mörönperän puutarhan ja saippuoiden yhteisen Facebook-sivun löydät täältä. Tykkäämällä sivusta saat tiedon uusista blogikirjoituksista uutisvirtaasi!

UUSIMMAT KIRJOITUKSET

Julkaistu: 19.03.2019
Julkaistu: 11.03.2019
Julkaistu: 05.03.2019
Julkaistu: 26.02.2019
Julkaistu: 18.02.2019
Julkaistu: 11.02.2019
Julkaistu: 04.02.2019
Julkaistu: 28.01.2019
Julkaistu: 23.01.2019
Julkaistu: 13.01.2019

OTA YHTEYTTÄ

paljonko on 2 kertaa 3

© Copyright 2011-2019 - Mari Mörö || Web-nikkarointi: Verkkoverstas