Elamasi on kaapattu
04.11.18

Hyvin epäilyttävä salvia 'Lipstick´.
Voi meitä puupäitä, joita hakkerit kiristävät.

Elämäsi on kaapattu

 

  

Ikävänsävyisiä viestejä singahtaa puutarhurin postilaatikkoon lähes joka päivä. Jos kirjeet olisivat paperisia, niitä ei edes avaisi: ne päätyisivät hellaan. Mutta sähköposteilla ei paljon syttypuita aviteta, ja roskapostilaatikon siivoaminen on tehtävä päättäväisellä napsautuksella. Monen muun tavoin olen joutunut hakkereiden kynsiin ja koneeni on muka kaapattu. Yhdessä viestissä tosin kerrotaan, että koneen ohessa koko elämäni on kaapattu.

 

Uhkailuväritteisiä posteja ovat saaneet miljoonat muutkin, ja viestien sisältö onsama. Sinua on vakoiltu, koneesi on hakkeroitu ja kaikki data tullaan tuhoamaan. Niin, ellet sitten maksa bitcoineja sen ja sen verran. Viesteissä tietysti pelotellaan, että koko maailma saa tietää, että millaisilla tuhnusivustoilla sitä liikutaan. Pomosi, perheesi ja ystäväsi ovat pian jyvällä siitä, miten villiä kaksoiselämää vietät ja millaisilla sivuilla tuhlaat aikaasi. No huh huh!

 

Hih! Hei te urpot kiristäjät! Toivon hartaasti, että kerrotte kaikille ne loistavat verkkosivut, joilla sadepäivinä käyn! Miten monen monta puutarhakierrosta olen tehnyt kaikille mantereille ja päässyt osaksi kasvikunnan suunnatonta lumoa! Älkääkä unohtako levittää tietoa niistä lukuisista siemenfirmoista, joita muuten riittää. Kuvia saa lähettää myös, sillä olen jopa hitusen ylpeä tuhannesta akileijaotoksestani. (Ne eivät ole taidetta, vaan puhdasta puutarhapropagandaa.) 

 

Hupaisaa muuten on, että hakkerit kertoivat tiirikoineensa koneelleni juuri siemenfirman – erään virolaisen – sivujen kautta. En nyt osaa oikein suhtautua kiristäjiin kovin vakavasti, sillä jos nyt ”koko maailma” (näin uhkaillaan) saa tietää tuoksuherneharrastuksestani tai kiinnostuksestani kissanminttuihin.  Kukkien ja mehiläisten touhut eivät näissä piireissä ole metaforia, vaan raakaa asiaa. Kiinnostuksemme ko. asiaan ei lakkaa, oli ajankohta tai vuodenaika mikä hyvänsä. Olen käynyt siemenfirmojen sivuilla jopa lentokoneessa, autiolla saarella ja eräiden tylsien juhlien aikana.

 

Seksi on ihanaa, ei käy kieltäminen. Ja kukka-asiat voi tietysti liittää seksiin, jos siltä tuntuu. Ilman muuta kyse on lisääntymisestä: siihen kasvit pyrkivät ja se on niiden tarkoitus. Osa kasveista on esimerkiksi tuulipölytteisiä, ja osa turvautuu pölyttäjiin. Pölytyspuuhia saattavat monet kytätä videoilta, olen tehnyt sitä itsekin. Luontodokumenteissa on kuulkaa valinnanvaraa. Pelkästään orkideojen parissa saa kulumaan muutaman viikon, ja kerran seikkailin lähes kaksi päivää syömättä ja juomatta, kun löysin Arizonan autiomaassa asuvan puutarhablogistin. Seuraan monia kiehtovia kasviblogeja, joten kiinnijäämisen riskit ovat valtavat.

 

Kiristysviestissä kerrottiin myös, että pomoni ja perheeni järkyttymään, sillä hakkerit levittävät tietokoneeni sisällön koko maailman tietoisuuteen. Kiitokset siitä jo etukäteen! Miten mielelläni palvelen kasvikuntaa myös tällä tavoin. Sellainen pieni huomio, että minulla ei ole ollut tiettävästi pomoa ja tuskin tuleekaan. Perheeni tietää kyllä sekoamisistani kukkiin ja mehiläisiin, joten tällä paljastuksella ei ole uutisarvoa enempää kuin syksyisillä lehtien tippumisilla.

 

Lähdenkin tästä Renee´n nettisivustolle tutkimaan ensi kevään kukkavalikoimaa ja palatessani sieltä koukkaan laatimaan toivelistaa timjameista Pippan yrttivalikoimien äärelle. Joulu on johta ovella, ja minä keikun tällaisilla arveluttavilla sivuilla kevättä odottaen! Voi näitä likaisia fantasioitani! Tästä ei enää puutu kuin kahdeksan kuutiota hevonkakkaa, mutta se tulee vasta joulunalusviikolla.

En tilannut tämän siemeniä, mutta keräsin kyllä...
Ikkunanäkymiä saarelta.

PARHAAT PÄIVÄMME KULUVAT PIHALLA

Kirjoitan puutarhanhoidosta ja sen ylenpalttisuudesta. Jos mielit antautua kasvun ihmeille ja kipinöinnille, olet oikeilla sivuilla. Toinen sivustoni (www.marimoro.fi) keskittyy kirjailijan töihin ja kirjoihin. Jos olet kiinnostanut luovan kirjoittamisen verkkokurssista tai arvostelupalvelu, piipahda siellä.

Kirjatilaukset voi tehdä Puutarhakirjat-sivulla.

Mörönperän puutarhan ja saippuoiden yhteisen Facebook-sivun löydät täältä. Tykkäämällä sivusta saat tiedon uusista blogikirjoituksista uutisvirtaasi!

UUSIMMAT KIRJOITUKSET

Julkaistu: 19.03.2019
Julkaistu: 11.03.2019
Julkaistu: 05.03.2019
Julkaistu: 26.02.2019
Julkaistu: 18.02.2019
Julkaistu: 11.02.2019
Julkaistu: 04.02.2019
Julkaistu: 28.01.2019
Julkaistu: 23.01.2019
Julkaistu: 13.01.2019

OTA YHTEYTTÄ

paljonko on 2 plus 2

KUKASSA NYT

AJANKOHTAISTA

VAPAASTI VERSOO TAAS

  ARVOISAT LUKIJAT! 

 

                     

 

  

 


Kukkanuottasilla-kirja tilattavissa suoraan tekijältä.

"Vuoden 2018 persoonallisin ja hauskin puutarhakirja."

Näin lukijat ja jopa kriitikot väittävät, en haraa vastaan!

Hinta 22 € (+ postikulut) 

Huom! Postin Helposti-palvelu tarvitsee myös puhelinnumerosi.

 

 

 

  


 

  

 

 

Kukkasuutarin sielu -kirjaa on tilattavissa myös.

Ota yhteyttä -lomakkeella 

18 € (+ 5,90).

(Tai mistä tahansa kirjakaupasta, tosin hinta on siellä noin 38 euroa.)

 

Jos tilaat Kukkanuottasilla-kirjan ja Kukkasuutarin sielun, saat 

ne yhteishintaan 37 € (sis. postituksen.)

Muista liittää mukaan puhelinnumerosi.

 

 

  

              

             

      

    Lujaa laatua taimilavan takaa! 

 

 

      

 

 

 

Kukkasuutari ei voi luomakunnalta kuulemalleen 

kutsumukselle mitään,

eikä sen puolen haluakaan. 

 

 

      

 

 

Hän on sielukas sekoitus arktista vetokoiraa,

sirkustaiteilijaa, uppokeijua,

kellarikemistiä,

kirjoittajaa,

sopimussotilasta

ja kasvikuiskaajaa. 

 

 

 

 

                                   Sesonki on aina päällä.

                                     Sitä saa, mikä itää. 
PUHDASTA ASIAA - hyväksi kehuttuja saippuoita 

Tarjolla viiden saippuan satsi (manteli, suola, kehäkukka, laventeli, naturel)

hintaan 20 € (+ postikulut).

(Täytä tilauslomake) 

 

 

 

 

 

 


  

© Copyright 2011-2019 - Mari Mörö || Web-nikkarointi: Verkkoverstas