Aikuiseen makuun
15.03.18

Vihertumpun tosi-tv sisältää reaaliaikaista meininkiä.
Laittakaapa ylös.

 

Tosi-tv (aikuiseen makuun)

 

Tässä ainoa tosi-tv-lähetys meikäläisen makuun: Avaan jääkaapin ja katselen sinne piilotettuja minigrip-pusseja. Kuinka ollakaan miltei kaikista pussukoista pilkistää jotakin. Pussit on auaistava ja itävät ihmeet saatava multaan mahdollisimman pian. Ei siis ehdi tehdä ruokaa tälläkään viikolla. Ehkä joskus jääkaappi palautuu vielä ruoan säilytyspaikaksi tai sitten ei. Valon lisääntyessä ei juuri ehdi ajatella ruokaa. En voi kuin kadehtia niitä, joilla on aikaa valokuvata päivittäiset ateriansa someen. Ei ole aterioita, eikä varsinkaan aikaa kuvata niitä! Tähän aikaan vuodesta olen askeetti, ja pakastimen tyhjentämisen lisäksi ehdin juuri ja juuri syödä aamupuuron. Keripukilta ja muilta puutostaudeilta pelastavat pakastin sekä satunnaiset hotelliaamiaiset. 

Pelastaa, kyllä. Viikon aikana olen saanut nauttia työmatkan yhteydessä hotelliaamiaisen kahdesti, mutta en osaa valmiiseen pöytään istutettunakaan haalia muuta kuin puuroa ja marjoja. (Skandaali Scandic Hämeenpuistossa, siis siinä joka oli vielä 12.3. Cumulus. Siellä ei ollut puuroa lainkaan!) Jos olisin hotellikriitikko, niin vanha kunnon Torni hakkaa kyllä Scandicit mennen tullen, myös aamiaisen osalta. Asetelma on tosin epäreilu, eli vähän samanlainen kuin jos vertaisi aitoa vastaa muovista tehtyyn räpsyyn. 

Pipahdus Plantagenissa Pirkanmaalla kannatti, sillä dyykkasin mukaan kertakäyttöisiä kennoja. (Kennojen narsissit ja muut sesonkikukat rahdataan niissä.) Ystävällinen myyjä kiikutti kennoja kasapäin, ne kun ovat heille ongelmajätettä. Ja mikä parasta, kennoja on erikokoisia. Kaupan siemenvalikoima ei ollut erityisen runsas, rautakaupan puutarhaosastolla se on jopa tuplasti laajempi. Mukaan lähti kuitenkin rosmariiniruukku ja sitten ostin jälkikasvulle muutaman viherkasvin. Ei ole mennut kasvattajan rooli täysn pieleen, kun seuraavassa polvessa vihertää peukalo. Viime vuonna samaisen Plantagenin perennat tulivat todella aikaisin eli maaliskuussa, ja niiden pitäminen myyntikunnossa ei sisätiloissa ole helpoimmasta päästä. Akielijat ja kurjenpolvet ovat kukassa, kun ne saapuvat Hollannista. Kotitarhuri näkee kukinnan pihassaan joskus tulevaisuudessa. Jopa Plantagenin myyjä ihmetteli liian aikaisia tilauksia. (Niitä ei voi kuulemma muuttaa.)

Ei ole pelkoa omassakaan pihasta siitä, että maaliskuussa pääsisi puutarhatöihin. Joinakin vuosina se on ollut mahdollista, mutta nyt ei. Lunta on kasvihuoneen ympärillä noin metrin verran, ja routa on syvällä. Selvitin tieni kasvihuoneen sisään ja tiputtelin lumet katolta. Vaikka ulkona oli vähintään viiden asteen pakkanen ja kohtalainen tuuli, itämistä odottavien kylvösten äärellä tuntui auringon lämpö. Selailin kylvöastioiden kylttejä ja yritin muistella, mitä olen mahtanut kylvää viime syksynä. Vahingosta viisastuneena pihdat odottavat itämistä kasvihuoneessa, sillä niiden siemenet kelpaavat hiirille ja linnuille. Jänönputkia on muutamia erilaisia, ja karhunjuuren ja kaukasiankirahvikukan kanssa kanssa olen ilman muuta liioitellut. Joitakin laukkoja muistan kylväneeni vielä viime tipassa. Avoimissa Puutarhoissa niistä pääsee kätevästi eroon. Tänä vuonna tuo päivä osuu 1.7. (Päivän annista myöhemmin lisää.) 30.6. pidämme Tainan kanssa Mörönperällä taimenvaihtotapahtuman, ja lsiää siitäkin sitten lähempänä. Nuppula goes Mörönperä -kokoontumisajoihin ovat kaikki viherviirupäät tervetulleita, ja pääpaino on vaihtareissa.

Uuden kirjan tiimoilta on tullut jo palautetta. Liisa kertoi revenneensä nauruun sivuilla 64 ja 142. Paula sai hepulin junassa niin ikään sivun 64 äärellä. En muista, mitä noilla sivuilla tapahtuu, mutta en pidä tällaisia kirjan sivuvaikutuksia lainkaan pahana! Kyllä puutarhakirjasta saa tulla hyvä mieli, eikä nauru pilaa sisältöä. Tekijällekin saa hihitellä, kyllä sen hän sen kestää. Hän kun palaa taas oman tosi-telkkarinsa ääreen kääntelemään muovipusseja. Vaahteroissakin on jo elonmerkkejä, ja ruukkuihin taputellut punamäntypienokaiset lähes valmis metsä.

 

 

 

Kaukasiankirahvikukkia tulossa.

PARHAAT PÄIVÄMME KULUVAT PIHALLA

Kirjoitan puutarhanhoidosta ja sen ylenpalttisuudesta. Jos mielit antautua kasvun ihmeille ja kipinöinnille, olet oikeilla sivuilla. Toinen sivustoni (www.marimoro.fi) keskittyy kirjailijan töihin ja kirjoihin. Jos olet kiinnostanut luovan kirjoittamisen verkkokurssista tai arvostelupalvelu, piipahda siellä.

Kirjatilaukset voi tehdä Puutarhakirjat-sivulla.

Mörönperän puutarhan ja saippuoiden yhteisen Facebook-sivun löydät täältä. Tykkäämällä sivusta saat tiedon uusista blogikirjoituksista uutisvirtaasi!

UUSIMMAT KIRJOITUKSET

Julkaistu: 18.02.2019
Julkaistu: 11.02.2019
Julkaistu: 04.02.2019
Julkaistu: 28.01.2019
Julkaistu: 23.01.2019
Julkaistu: 13.01.2019
Julkaistu: 17.12.2018
Julkaistu: 17.12.2018
Julkaistu: 08.12.2018
Julkaistu: 16.11.2018

OTA YHTEYTTÄ

paljonko on 2 plus 2

KUKASSA NYT

AJANKOHTAISTA

VAPAASTI VERSOO TAAS

  ARVOISAT LUKIJAT! 

 

                     

 

 

 

 

KUKKASUUTARI LIVENÄ 

Tule kuuntelemaan puutarhaesitelmä

Hämeenlinnan kirjastolle 16.3. klo 14.00.

Aiheena Rakkaudella rakennettuja eli tarinoita romanttisista puutarhoista.


* * * 


Tai miten olisi sesongin käynnistäminen Pohjoismaiden suurimmilla puutarhamessuilla - hyvässä seurassa? Klikkaa tästä

 

Ja tässä messuohjelma:

https://www.nordiskatradgardar.se/?sc_lang=sv-se

Jos näette allekirjoittaneen siemenostoksilla, niin ilmoittakaa sosiaaliviranomaisille.

(Kiintiö on kuulemma jo täynnä!)


* * * 


Kukkanuottasilla-kirja tilattavissa suoraan tekijältä.

"Vuoden 2018 persoonallisin ja hauskin puutarhakirja."

Näin lukijat ja jopa kriitikot väittävät, en haraa vastaan!

Hinta 22 € (+ postikulut) 

Huom! Postin Helposti-palvelu tarvitsee myös puhelinnumerosi.

 

 

 

  


 

  

 

 

Kukkasuutarin sielu -kirjaa on tilattavissa myös.

Ota yhteyttä -lomakkeella 

18 € (+ 5,90).

(Tai mistä tahansa kirjakaupasta, tosin hinta on siellä noin 38 euroa.)

 

Jos tilaat Kukkanuottasilla-kirjan ja Kukkasuutarin sielun, saat 

ne yhteishintaan 37 € (sis. postituksen.)

Muista liittää mukaan puhelinnumerosi.

 

 

  

              

             

      

    Lujaa laatua taimilavan takaa! 

 

 

      

 

 

 

Kukkasuutari ei voi luomakunnalta kuulemalleen 

kutsumukselle mitään,

eikä sen puolen haluakaan. 

 

 

      

 

 

Hän on sielukas sekoitus arktista vetokoiraa,

sirkustaiteilijaa, uppokeijua,

kellarikemistiä,

kirjoittajaa,

sopimussotilasta

ja kasvikuiskaajaa. 

 

 

 

 

                                   Sesonki on aina päällä.

                                     Sitä saa, mikä itää. 
PUHDASTA ASIAA - hyväksi kehuttuja saippuoita 

Tarjolla viiden saippuan satsi (manteli, suola, kehäkukka, laventeli, naturel)

hintaan 20 € (+ postikulut).

(Täytä tilauslomake) 

 

 

 

 

 

 


  

© Copyright 2011-2019 - Mari Mörö || Web-nikkarointi: Verkkoverstas